Sağlıklı bir bedenin olmazsa olmazı, egzersiz yapmayı yaşamın bir parçası haline getirmektir. Tüm kas gruplarını çalıştırmayı amaçlayan fitness, kan dolaşımınızı hızlandırır ve kalori yakımını destekler niteliğe sahiptir. Düzenli bir beslenme programıyla birlikte uygulandığında kilo vermenize de oldukça yardımcı olur. Kardiyo grubu egzersizler arasında yer alan fitness, karidyovasküler sistemi güçlendirerek kişinin sağlığını korur. Kas kütlesini geliştirmeye yönelik hareketler barındıran fitness programları ise iskelet sistemi ve omurgayı destekleyerek ağrıları azaltır. Elbette fitness yapmak için belli başlı ekipmanlara ihtiyaç duyarsınız. Bunlar arasında en çok tercih edileni çok fonksiyonlu fitness ekipmanları demek yanlış olmaz. Tüm vücudu çalıştıran spor aleti herkesin kullanmayı istediği bir alettir, çalışma istasyonları da hakeza. Gelin şimdi hep beraber fitness nedir, ne işe yarar, fitness han gi egzersizleri içerir ve çok fonksiyonlu fitness ekipmanları nedir gibi sorulara cevaplar verdiğimiz yazımıza kısaca bir göz atalım.

 

Fitness Nedir, Ne İşe Yarar?

Fitness, insanların her gün yaptıkları, farklı birçok egzersizi içeren ve sağlıklı yaşamı destekleyen bir spor türüdür. Düzenli bir şekilde yapılması elzem olan fitness antrenmanları, kişinin zinde kalmasına, enerjik olmasına ve sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olur. Çoğu kişi fitnessı vücut geliştirme egzersizleri olarak görür, ancak fitness sadece bu değildir, aynı zamanda kişinin sağlıklı olmasına ve hastalıklara karşı korunmasına da destek olur.

Fitnessın vücudunuza faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

·         Dinç olmanızı sağlar.

·         Kalori yakımında son derece etkilidir.

·         Vücudun sıkı bir şekle sahip olmasını sağlar.

·         Vücuttaki yağ oranının azalmasını, kas kütlesinin artmasını sağlar.

·         Beyne giden oksijenin artmasını sağlar.

·         Halsizliği ve yorgunluğu giderir.

·         Fitness egzersizi sonrasında vücut dinlenirken bile kalori yakımına devam eder.

 

Fitness Hangi Egzersizleri İçerir?

Daha sağlıklı bir yaşam, kilo vermek ya da mevcut kiloyu korumak için yapılan fitness, birçok egzersizle yapılmaktadır. Kişilerin bu egzersizleri yapabilmesi için uzmanlar tarafından hazırlanan antrenman programlarına uyması ve bu programlara göre hareket etmesi gerekir. Yapılacak egzersizler; kişinin vücut ve kas yapısına, neden fitness yaptığına ve ulaşmak istediği hedefe göre değişiklik gösterir. 

Fitness için hazırlanacak egzersiz programları kişiye özel olmalıdır. Bu egzersizler, düzenli yapılmalı ve mutlaka sağlıklı bir beslenme programı ile desteklenmelidir. Fitnessın içerdiği egzersizleri şu şekilde sırlayabiliriz;

·         Squat

·         Deadlift

·         Dumbbell lunge

·         Dumbbell bench press

·         Plank

·         Chest press

·         Burpees

·         Barfiks

·         Bench press

·         Overhead press

 

Neden Fitness Yapmalısınız?

‘Neden fitness yapmalısınız?’ sorusu kişiye göre değişir. Kilo vermek, vücudu forma sokmak, mevcut vücut yapısını korumak ya da sağlıklı bir yaşam sürmek için fitness yapmak tercih edilebilir. Sebebi ne olursa olsun, düzenli olarak fitness yapmak, kişilerin vücut ve ruh sağlığına olumlu yönde etki eder ve daha sosyal ve özgüvenli olmasını sağlar. 

 

Fitness Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Fitness yaparken dikkat edilmesi gereken şeylerin başında, yapılacak egzersizlere ait hareketlerin tam ve doğru bir şekilde öğrenilmesi gelir. Tüm teknik bilgilere sahip olmalı ve egzersizleri buna uygun şekilde gerçekleştirmelisiniz. Mutlaka bir uzman tarafından hazırlanan antrenman programınız bulunmalı. Antrenmanlara başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri yapmalısınız. Tüm bu hususlara dikkat etmek, sakatlanmaların önüne geçer ve sağlıklı bir antrenman yapmanıza imkan verir.

 

Çok Fonksiyonlu Fitness Ekipmanları Nelerdir?

Sınırlı bir alanınız varsa kardiyo ve kuvvet antrenmanları için günümüzün en popüler ve işlevsel egzersiz aletleri, çok fonksiyonlu çalışma istasyonlarıdır.

Çok fonksiyonlu fitness ekipmanları, sağladıkları egzersiz çeşitliliği ile ev ve küçük salonlar gibi sınırlı alana sahip yerler için ideal bir çözüm sunarlar. Bu istasyonlar, her tip alana uyum sağlayacak şekilde tasarlandıkları için çok yer kaplamazlar.

Egzersizlerinde çok yönlülük isteyen kullanıcılar için alandan ve paradan tasarruf sağlarlar. Çok yönlü tek bir ekipman kullanarak çok çeşitli kas gruplarını çalıştırabilirsiniz.

Evde Kullanım için İdealdirler

Bu ekipmanlar, evde profesyonel ekipman performansını yakalamak isteyen kullanıcılar için etkili bir tercihtir. Çok fonksiyonlu ekipmanlar çeşitli egzersiz öğeleriyle donatılmıştır. Tek bir ekipmanda yer alan bu öğeler, vücudun her kasını hedef alabilecek çeşitli egzersizler yapılmasına imkan tanır ve evin konforlu ortamında çeşitli kas gruplarını kolayca çalıştırmayı sağlar.

Kuvvet Eğitimi için Benzersizdir

Fitness hedefleriniz arasında yağ yakıp yerine kas inşa etmek varsa çok fonksiyonlu fitness ekipmanları en iyi tercih olabilir. Kilo vermeyi hızlandırmak amacıyla fonksiyonel egzersizlerle kalori yakarken aynı zamanda ağırlık egzersizleriyle de kas gücü oluşturmak için etkili çalışmalar yapabilirsiniz.

Güvenli ve Kolay Kullanım

Çok fonksiyonlu fitness ekipmanlarının kullanımı genellikle kolaydır ve serbest ağırlık çalışmalarından çok daha az koordinasyon gerektirirler. Bu özellikleri kullanıcılarının güvenli egzersiz yapmasına imkan verir.

Rahatlık ve Gizlilik

Antrenmanınızı, size özel bir alanda, etrafta kimseler yokken, en sevdiğiniz motivasyon müziklerini dinleyerek yapmak oldukça konforlu ve keyifli olabilir. Ayrıca özel bir yerde çalışıyor olmak, egzersiz yapmayı daha az stresli hale getirir. Kaliteli fitness ekipmanları ile gerçekleştirilen sportif faaliyetler kullanıcıların hedeflerine ulaşmasında çok etkilidir.

Spor salonunuz için doğru ekipmanlara ulaşmak istiyorsanız, Alpha Sportive salonunuz için gerekli olan bütün ekipmanları size sağlayacaktır. Ekipmanlar hakkında bilgi almak için internet sitemizi ziyaret edebilir ya da bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Unutmayın, salonunuzdaki fitness malzemeleri ne kadar kaliteli ve donanımlı olursa üyeleriniz de o kadar mutlu olur. Alpha Sportive güvencesiyle bütün spor salonu malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz! Alpha Sportive internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Ürünlerimizi İncelediniz mi?